Categorieën
Niet gecategoriseerd

Op Safari

Vandaag weer vroeg (om half vijf) ons bed uit om op Safari te gaan door het Hortobagy nationaal park. Onze gids was Anna, een vriendelijke Hongaarse dame die in Wageningen heeft gestudeerd, zij kon daardoor heel goed Nederlands én ze wist veel te vertellen van het park en wat er allemaal leeft.

We hebben een mooie tocht gehad met diverse mooie waarnemingen, niet allemaal dichtbij genoeg voor een mooie foto maar toch zijn er door ons een paar mooie opnames gemaakt.

De Klauwier; deze vogel spietst zijn prooi op doorns of iets anders puntigs zoals prikkeldraad.

 

De klapekster, ook al zo’n spietser.

Verder zagen we mooie roodpootvalken, een soort die je in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt. Hier zaten ze gewoon te nestelen tussen de roeken in een roekenkolonie.

Roodpootvalk op het nest.
Roodpootvalk

Behalve roodpootvalken hebben we ook torenvalken gezien. Zelfs jongen in een nestkast, leuk om te zien dat deze jonkies vrolijk over elkaar heen aan het klauteren waren en af en toe eens naar buiten keken of vader of moeder er al weer aan Kwan met wat lekkers. We zijn maar niet te lang gebleven om de vogels niet te verstoren.

Een nestkast met jonge torenvalken, ik heb er 4 geteld

Naast deze mooie vogels kwamen we ook andere bewoners van het park tegen, onder andere een egel, een marmot (?) en een ree.

Een ree-geit keek ons vanuit de begroeiing aan

Al met al een hele geslaagde ochtend. Morgen nog één dag hier en dan moeten we al weer terug, ik moet er nog niet aan denken!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.