Categorieën
Niet gecategoriseerd

De laatste dag; Bijeneters-hut

Vandaag alweer de laatste dag bij Puszta Eldorado, maar met een spectaculaire afsluiting: De Bijeneters. Wat een prachtig spektakel! Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden laat ik de beelden voor zich spreken.

Met een Libelle als prooi
Een beetje kibbelen
De Libelle werd niet gedeeld
Niet altijd even lief voor elkaar
Bekvechten

Goedmaken met een lekkere bij
Even opgooien en opeten.
In vlucht zo mooi

 

Categorieën
Niet gecategoriseerd

Op Safari

Vandaag weer vroeg (om half vijf) ons bed uit om op Safari te gaan door het Hortobagy nationaal park. Onze gids was Anna, een vriendelijke Hongaarse dame die in Wageningen heeft gestudeerd, zij kon daardoor heel goed Nederlands én ze wist veel te vertellen van het park en wat er allemaal leeft.

We hebben een mooie tocht gehad met diverse mooie waarnemingen, niet allemaal dichtbij genoeg voor een mooie foto maar toch zijn er door ons een paar mooie opnames gemaakt.

De Klauwier; deze vogel spietst zijn prooi op doorns of iets anders puntigs zoals prikkeldraad.

 

De klapekster, ook al zo’n spietser.

Verder zagen we mooie roodpootvalken, een soort die je in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt. Hier zaten ze gewoon te nestelen tussen de roeken in een roekenkolonie.

Roodpootvalk op het nest.
Roodpootvalk

Behalve roodpootvalken hebben we ook torenvalken gezien. Zelfs jongen in een nestkast, leuk om te zien dat deze jonkies vrolijk over elkaar heen aan het klauteren waren en af en toe eens naar buiten keken of vader of moeder er al weer aan Kwan met wat lekkers. We zijn maar niet te lang gebleven om de vogels niet te verstoren.

Een nestkast met jonge torenvalken, ik heb er 4 geteld

Naast deze mooie vogels kwamen we ook andere bewoners van het park tegen, onder andere een egel, een marmot (?) en een ree.

Een ree-geit keek ons vanuit de begroeiing aan

Al met al een hele geslaagde ochtend. Morgen nog één dag hier en dan moeten we al weer terug, ik moet er nog niet aan denken!

 

Categorieën
Niet gecategoriseerd

Dag twee Hoppenhut

 

Vandaag een redelijke rustige dag ingepland. Wel op tijd opgestaan om naar de hoppenhut hier op het terrein te gaan. Er broeden op het terrein twee paartjes, bij een daarvan is een eenvoudige eenpersoons-hut neergezet. Hiervandaan kun je de hoppen af en aan zien vliegen om de jongen in het nest te voeren

Een jong dat voor het eerst de wereld in kijkt.

Het is een mooi gezicht om vader of moeder aan te zien vliegen, het eten aan het jong te geven en weer weg te vliegen. Alles neemt een paar seconden in beslag.
Soms wordt er gekibbeld

Categorieën
Niet gecategoriseerd

De eerste dag

Na een fikse autoreis van ca. 1500 km zijn we aangekomen bij onze accommodatie. Na een allerhartelijkste ontvangst hebben we een planning gemaakt. De eerste dag in de veldhut, zondag Safari en maandag naar de bijeneters.
voor de veldhut moeten we om 6 uur in de ochtend klaar staan bij een benzinestation vanwaar we met een 4×4 naar de hut ergens op de Puszta zullen worden gebracht. Dat betekent om 4.30 opstaan!
maar dat was het wel waard!  We hebben heel mooi de scharrelaar kunnen fotograferen!


En ook nog wat andere soorten, zoals de hop en de klapekster hebben we mooi kunnen vastleggen.Nu al zin in morgen benieuwd wat we gaan tegenkomen!